31.08.2014

Crumble borówkowe :)

Hej :)
Dzisiaj znowu przepis na coś pysznego :P A mianowicie na Crumble z borówkami:) Tak mi się chciało strasznie zjeść coś takiego, że jak wróciliśmy dzisiaj rano od znajomych, to od razu wparowałam do kuchni i zaczęłam pichcić:P
Przepis znalazłam tutaj: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/77461/crumble-jagodowe, ale jak zwykle go trochę zmodyfikowałam :D

Składniki:
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 3/4 szklanki mąki
  • 6 łyżek cukru
  • szczypta soli
  • 100 g masła
  • szklanka borówek 
  • 1/2 łyżki mąki pszennej kukurydzianej
  • 1/2 łyżki bułki tartej
  • skórka tarta z cytryny (ja nie dodawałam)
  • 2 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie:
  1. Mąkę połącz z cukrem (4 łyżki), Cukrem wanilinowym (1 łyżeczką) i szczyptą soli, dodaj pokrojone w kostkę masło i zrób kruszonkę.
    (Ja dodałam 3,5 łyżki cukru, a i tak kruszonka bardzo słodka)
  2. Jagody wymieszaj z mąką kukurydzianą, cukrem (2 łyżki) i skórką otartą z cytryny.
    (U mnie mąka kukurydziana + bułka tarta)
  3. Naczynia żaroodporne (kokilki) posmaruj masłem. 
  4. Do każdego naczynia włóż porcję borówek (do 3/4 wysokości), posyp kruszonką i płatkami migdałowymi.  
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 20-25 minut. Kruszonka musi być rumiana.  
 Były pyszne :) Takie jeszcze gorące z zimnym mlekiem - drugie śniadanie super :)

A teraz chciałam Wam pokazać, co wygrałam w rozdaniu u Bożeny :)
 Frania pomagała przy zdjęciach :P

2 szczoteczki PARO: facebook.com/paropolska - zapraszam do polubienia strony na facebooku :)

-Szczoteczka exS39 - ultra miękkie włosie.
-Szczoteczka S39 - miękkie włosie.
-2x wymienne końcówki.

Szczoteczki przeznaczone dla osób o wrażliwych dziąsłach. Produkowane są w Szwajcarii i posiadają rozwiązania chronione patentami. Jak chcecie się o nich dowiedzieć coś więcej, to zapraszam na ich stronę na facebooku, którą podałam zaraz pod zdjęciem :)

Na pewno szczoteczkę sxS39 (ultra miękkie włosie) oddam mojej mamie, bo ma właśnie bardzo wrażliwe dziąsła. Na pewno się ucieszy :) Z drugiej, z miękkim włosiem, będę korzystać ja :P Na pewno napiszę jakie są moje odczucia :)

Ok, to tyle na dzisiaj :)
A zapomniałabym:
Dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Blogera, dlatego życzę Wam dużo sukcesów i wytrwałości w blogowaniu :)

Paulina.

20 komentarzy:

  1. Och narobiłaś mi ochoty na crumble:):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Frania prześliczna - pewnie mojemu Bambuszkowi wpadłaby w oko :) A przepis trzeba będzie przetestować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jaka zoneczka sie z Ciebie zrobila :33

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale to smacznie wygląda, dobrze, że mam placek ze śliwkami bo naszła mnie ochota na coś słodkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepysznie wyglądają :)) Szkoda, że nie mam takich naczynek.

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak ja dawno nie jadłam borówek... A podane w ten sposób muszą smakować niebiańsko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Słodki kotek :)) a borówki uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam crumble :) az zgapie od Ciebie przepis, tylko borówek nie mam ale cos innego tam wsadze ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jedzonko wygląda obłędnie :-) omnom nom :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszności :) Kotek jest śliczniutki :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli już tu jesteś, to zostaw komentarz - będzie mi bardzo miło:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...