20.12.2013

Świąteczne rozdanie!!:) 20.12.2013 - 20.02.2014 !

Hello:)
Jak widzicie na moim blogu zaszły pewne zmiany - zrobiło się zimowo:) 
Potrzebowałam czegoś nowego, tamten szablon mi się już znudził:P
Podoba Wam się??:)

I tak jak obiecałam - Z okazji świąt chciałabym ogłosić rozdanie!! :))
Oto, co jest do wygrania:

______________________________________________________

No to po kolei:)
Coś dla ciała:
1. Original Source - British Strawberry Shower, poj. 250 ml,
2. Farmona - Tutti Frutti peeling do ciała wiśnia i porzeczka, poj. 120 ml,
3. Naturals Ultra Soft - modelujący krem, poj. 300 ml,


______________________________________________________

Coś dla włosów:
4. Pilomax - regeneracyjna maska do włosów, poj. 70 ml,
5. Timotei with Jericho Rose - odżywka do włosów, poj. 200 ml,
6. Timotei with Jericho Rose - szampon do włosów, poj. 250 ml,



______________________________________________________

Umilacze kąpieli:
7. Delia Cosmetics - puder do kąpieli, 75 g,
8. Delia Cosmetics - musująca pastylka do kąpieli, 40 g,
9. Body Club - musująca kula do kąpieli, 165 g,


______________________________________________________

Próbki:
1. Ava - serum maska do twarzy, x2, poj. 2 ml,
2. Ava rozjaśniający krem do twarzy, x2, poj. 2 ml,
3. Sylveco - łagodzący krem pod oczy, poj. 2 ml,
4. Ava - krem pod oczy, x2, poj. 2 ml,
5. Barwa siarkowa moc - szapon, poj. 8 ml,
6. Tołpa dermo face, sebio, x2, poj. 2 ml,
7. Tołpa dermo face, strefa T, poj. 2 ml,
8. Nivea Soft - krem nawilżający, poj. 8 ml.

Spis nagród:
1. Original Source - British Strawberry Shower, poj. 250 ml,
2. Farmona - Tutti Frutti peeling do ciała wiśnia i porzeczka, poj. 120 ml,
3. Naturals Ultra Soft - modelujący krem, poj. 300 ml,
4. Pilomax - regeneracyjna maska do włosów, poj. 70 ml,
5. Timotei with Jericho Rose - odżywka do włosów, poj. 200 ml,
6. Timotei with Jericho Rose - szampon do włosów, poj. 250 ml,
7. Delia Cosmetics - puder do kąpieli, 75 g,
8. Delia Cosmetics - musująca pastylka do kąpieli, 40 g,
9. Body Club - musująca kula do kąpieli, 165 g,
Próbki:
1. Ava - serum maska do twarzy, x2, poj. 2 ml,
2. Ava rozjaśniający krem do twarzy, x2, poj. 2 ml,
3. Sylveco - łagodzący krem pod oczy, poj. 2 ml,
4. Ava - krem pod oczy, x2, poj. 2 ml,
5. Barwa siarkowa moc - szapon, poj. 8 ml,
6. Tołpa dermo face, sebio, x2, poj. 2 ml,
7. Tołpa dermo face, strefa T, poj. 2 ml,
8. Nivea Soft - krem nawilżający, poj. 8 ml.

REGULAMIN:
1. Rozdanie trwa od 20.12.2013 do 20.02.2014 r.
2. Sponsorem nagród jestem ja.
3. Wysyłam tylko do POLSKI.
4. Nie biorę pod uwagę blogów rozdaniowych oraz tych, które są nieaktualne.
5. Aby wziąć udział musisz mieć skończone 18 lat lub wysłać mi na mejla zgodę rodziców.
6. Aby wziąć udział musisz spełnić warunki obowiązkowe.
7. Ze zwycięzcą skontaktuję się mejlowo, na odpowiedź czekam 3 dni
8. Zwycięzcą zostanie osoba, która napisze najciekawszą odpowiedź na pytanie.
9. Konkurs nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych (Dz. U. z 2004 roku Nr 4, poz. 27 z późn. zm.).
10. Konkurs będzie ważny przy liczbie zgłoszeń przekraczającej 50. W przeciwnym wypadku konkurs zostaje przedłużony.
11. Zastrzegam sobie prawo do zmiany regulaminu.

OBOWIĄZKOWO:
1. Musisz być publicznym obserwatorem mojego bloga. 
2. Musisz udostępnić na swoim blogu info o moim rozdaniu (notka/baner/Facebook-dowolny wybór).
3. Musisz odpowiedzieć na pytanie:


Co najbardziej kojarzy Ci się 
ze Świętami Bożego Narodzenia ? :) 

Nie musi być to jedna rzecz, może być kilka, ale proszę też o krótkie uzasadnienie dlaczego akurat to;)) Najciekawsza odpowiedź wygra :)) Uzasadnieniem może być nawet jedno zdanie:)


BĘDZIE MI MIŁO JEŚLI:
4. Polubisz mojego Facebooka: KLIK,
5. Zaobserwujesz mnie przez Bloglovin: KLIK,
6. Dodasz mnie do blogrolla.


Oto baner do wklejania:



Formularz zgłoszeniowy:

Warunki obowiązkowe:
Obserwuję jako: ...
E-mail: ....
Info o rozdaniu: .... (baner/notka/fb-link)
Odpowiedź: ...

Dodadtkowo:
Lubię FB jako: ...
Obserwuję na Bloglovin jako: ... 
Blogroll: ... (Tak/Nie-link)

______________________________________________________


Zwycięży tylko jedna osoba. 

Jeśli jednak zgłosi się 100 i więcej osób, to wtedy nagrody będą 2;))))



Wyniki ogłoszę tak do 7 dni od zakończenia rozdania. Jeśli zwycięzca się nie zgłosi, to wiadomo-wybieram kolejną osobę. 

Zapraszam wszystkich do udziału:)
Wesołych Świąt:)
Paulina :)

54 komentarze:


  1. Obserwuję jako: Dbająca
    E-mail: maartynamaartyna@gmail.com
    Info o rozdaniu: www.dbambolubie.blogspot.com
    Odpowiedź: Z szarlotką! To jest jedyne ciasto,które jem tylko i wyłącznie w święta ; ) A to wszystko dlatego, że od kiedy pamiętam zawsze dzień przed Wigilią piekłyśmy z mamą aż 3 szarlotki,bo pierwsza znikała już tego samego dnia ;) Ten czas zmagań kuchennych z mamą był moim ulubionym w ciągu całego roku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Powodzonka, muszę wziąć udział :)

    PS. Zapraszam do mnie na ROZDANIE, do wygrania Baby Lips Maybelline, eyeliner Rimmel oraz piaskowy lakier :)
    Wesołych świąt !

    OdpowiedzUsuń
  3. Wesołych świat i samych sukcesów w Nowym Roku!

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako: ...Milena M
    E-mail: .... millena90m@gmail.com
    Info o rozdaniu: .... https://www.facebook.com/milena.mn.3/posts/625011044224472
    Odpowiedź: ... Ze Świętami najbardziej kojarzy mi się choinka, przy jej migających światełkach śpiewamy kolędy. To ona łączy domowników w Wigilię, gdy razem ją stroimy, pięknie pachnie lasem i to pod nią znajdujemy prezenty :)

    Lubię FB jako: ... Milena Mn

    OdpowiedzUsuń
  5. Obserwuję jako: Anita B.

    E-mail: anitabarbara35@gmail.com

    Info o rozdaniu: https://www.facebook.com/anita.barbara.37/posts/181417795390208

    Odpowiedź: Najbardziej ze świętami Bożego Narodzenia kojarzy mi się coś co nieuchwytne, ale najwyraźniejsze w tym okresie - magia. Magia wyjątkowości, , atmosfery bliskości i wzajemnej życzliwości.Tak nieobecna w innych miesiącach roku, a w grudniu dostrzegalna nawet podczas wspólnych przedświątecznych zakupów. Składamy życzenia sąsiadom, dawno niewidzianym znajomym, obsłudze sklepu. I to jest cudowne. Ten wyjątkowy czas wzbogacają także pięknie ubrane choinki, przystrojone stoły, jemioła pod sufitem, wyjątkowe potrawy, prezenty. Wzbogacają, bo to co najważniejsze obecne jest gdzieś pomiędzy tymi elementami. I z tym właśnie najbardziej kojarzą mi się najbardziej święta Bożego Narodzenia.

    Lubię FB jako: Anita Barbara

    Obserwuję na Bloglovin jako: nie

    Blogroll: nie

    OdpowiedzUsuń
  6. Rzeczywiście pięknie tu po metamorfozie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: ...Aneta Poniatowska
    E-mail: ....a.w.poniatowska@o2.pl
    Info o rozdaniu: .... baner http://ausentedreams.blogspot.com/p/wasze-candy_4.html


    Odpowiedź: ... brak odpoczynku. Dlaczego? Bo zawsze w święta, nie mogę się wyspać ani wypocząć. Bo ciągle ktoś jest, a ze rodzina duża. To po świętach jestem tak zmęczona że szok. Wiecznie ktoś. Istna masakra. Tym bardziej dla mnie, kiedy nie za bardzo przepadam, za dużą ilością ludzi na raz;P

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: ...Aneta Poniatowska
    Obserwuję na Bloglovin jako: ... jeszcze nie, bo nie potrafie skapczyć jak tam co robić:P
    Blogroll: ... nie

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  9. Pomyślę nad jakąś fajną odpowiedzią i na pewno się zgłoszę. Super nagrody :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: Edyta H.
    E-mail: edytka249@poczta.onet.pl
    Info o rozdaniu: http://allthesnuff.blogspot.com (banner)
    Odpowiedź:
    Pytania padło związane ze świętami,
    Co począć, Moja Droga, gdy święta już za nami?
    Z tego powodu dość poważnego
    Nie udzielę odpowiedzi w postaci zwięzłego
    Zdania czy dwóch, jak koleżanki wyżej,
    Bo jeśli napiszę coś śmieszniej i chyżej,
    To może szansa na wygraną zmaleć - nie zmaleje,
    A nuż, widelec, nagroda do mnie przybieżeje?
    Że święta niedawno, to dużo do pisania,
    Od zapachów prawie dostałam pomieszania.
    Co mi się kojarzy? O wiele cudaczności,
    Na przykład krem taki, różowa śliczności,
    Mocznikowa Isana. Dlaczego? Cóż, tak wyszło,
    Że gdy moim rączkom zanadto się wyschło
    Szorując, burując garnki po Wigilii
    Żeby choć trochę czas sobie umilić
    Smaruję dzielnie rączęta me zmęczone
    I już są cudownie i pięknie nawilżone.
    Co by tu jeszcze... O wiem! Śniegu kupka!
    Nie patrz za okno teraz, bo pęknie makówka...
    Gdzież to pasuje, żeby w w Nowym Roku prawie
    Ani płatka śniegu nie uświadczyć w trawie?
    Idźmy więc dalej, zanim ja się wzburzę
    I rym sobie całkiem ze złości poburzę.
    Jest jeszcze jeden element, tak bardzo ważny,
    Gdy nadchodzi ten czas, Bożego Narodzenia właśnie.
    Pełen patetyzmu, podniosłości chwili,
    Wszyscy są dla iebie (czasem sztucznie) mili.
    Pięknie się patrzy na rodzinę swoją
    Gdy razem z sobą cieszą twarz i moją.
    Wielu nie znosi tego świąt momentu,
    Gdy zjeżdża się rodzina, siejąc wór zamętu.
    Ja zaś dziękuję Bogu, że przez Syna zrodzenie
    Zsyła mojej rodzinie takie małe zjednoczenie.
    To mi się kojarzy najpiękniej ze świętami,
    Że ludzie cieszą się swymi rodzinami
    Wokół jednego stołu, gubiąc kłótnie i żale,
    Kolędy śpiewając, nucąc coś stale
    Jest pięknie, kolorowo, pachnie miłością,
    Cieszmy się więc błogosławioną obecnością.

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Edyta H.
    Obserwuję na Bloglovin jako: nie
    Blogroll: Nie

    Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń

  11. Obserwuję jako: bernadeta bomba
    E-mail: bernadetaaa@interia.pl
    Info o rozdaniu: fb:https://www.facebook.com/bernadetta.bomba/posts/1447717765449098
    Odpowiedź: Ze Świętami Bożego Narodzenia najbardziej kojarzy mi się magia, która je otacza, niepowtarzalny klimat, którego żadne inne święta nie tworzą.Magię Świąt tworzą aromaty świątecznych potraw, zapach zielonej choinki i korzenne nuty pierników. Święta Bożego Narodzenia to dla mnie sielankowy świat,spędzony w rodzinnym ciepłym gronie. Niestety czar ten pryska jak bańka mydlana po kilku dniach....

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Bernadetta Bomba

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję jako: Viconia
    E-mail: vampiria@chillout.net.pl
    Info o rozdaniu: http://magiczna-czytelnia-viconii.blogspot.com/p/konkursy.html
    Odpowiedź: Bezkonkurencyjnie kutia i barszcz z uszkami!

    Lubię FB jako: Joanna Sa-ska
    Obserwuję na Bloglovin jako: -
    Blogroll: Tak http://magiczna-czytelnia-viconii.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuję jako: Julia Ste
    E-mail: emwww@wp.pl
    Info o rozdaniu: banner http://worldofjuliett.blogspot.com/
    Odpowiedź: Ze Świętami Bożego Narodzenia kojarzy mi się zawsze pierwsza gwiazda, której wypartywałam na niebie, choinka, prezenty a co najwazniejsze spotkanie w rodzinnym gronie i wspólne dzielenie sie opłatkiem

    Lubię FB jako: Małgorzata S
    Obserwuję na Bloglovin jako: nie
    Blogroll: nie

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję jako: lizzie
    E-mail: lizzie@wp.pl
    Info o rozdaniu: https://www.facebook.com/elzbieta.switulska/posts/767470599948215
    Odpowiedź:
    W wieczór wigilijny magiczne rzeczy się dzieją,
    Wszyscy patrzą na siebie ogarnięci nadzieją,
    Nikt już nie pamięta o o niesnaskach i sporach,
    Bo to czas przebaczenia, szczerej zgody to pora.
    Każdy patrzy z miłością na drugiego człowieka,
    Pusty talerz na wędrowca niecierpliwie już czeka,
    Więc nie psujmy nastroju, czcijmy chwilę tę w ciszy,
    I w pokorze tej trwajmy. Może Bóg nas usłyszy…

    Lubię FB jako: Elżbieta Świtulska
    Obserwuję na Bloglovin jako: lizzie3 (Elżbieta Świtulska)
    Blogroll: Nie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie chcę być wredna... ale nie znoszę oszukiwania. A tym bardziej plagiatów.

      Usuń
    2. Przeszukałam jeszcze raz i przepraszam... faktycznie Twój wierszyk krąży w sieci, ale jak widzę jest Twojego autorstwa. Brałam ostatnio udzial w konkursie, gdzie 3/10 dziewczyn zostało wyeliminowanych z powodu plagiatu i zrobiłam się nieco podejrzliwa... wybacz :*

      Usuń
  15. Obserwuję jako: Amika
    E-mail: monika.anastazja.rodak@gmail.com
    Info o rozdaniu: baner = http://paczkomanka.blogspot.com/
    Odpowiedź: Ze świętami Bożego Narodzenia najbardziej kojarzą mi się pierniki, to wspólne ugniatanie ciasta z mamą, wykrajanie ciastek z siostrą, a potem po kryjomu wyjadanie lukru. Na dodatek kojarzy mi się choinka, ten świeży zapach lasu, ubieranie ozdobami i wieczne kłótnie z każdym o to jak ma wyglądać i na koniec dnia to uczucie mrowienia na dłoniach od po kucia igliwiem :D Kocham takie rodzinne święta.

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Monika Rodak
    Obserwuję na Bloglovin jako: NIE
    Blogroll: TAK http://paczkomanka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  16. Obserwuję jako: Kinga Włudyka
    E-mail: kingapixie@tlen.pl
    Info o rozdaniu: banerek tu: http://zabawna-sztuka.blogspot.com
    Odpowiedź: Ze świętami najbardziej kojarzą mi się różne wypieki. Najbardziej lubię kiedy trwają przygotowania i się robi ciasta i ciasteczka.
    Lubię FB jako: Kinga Włudyka
    Obserwuję na Bloglovin jako: Kinga Włudyka
    Blogroll: http://zabawna-sztuka.blogspot.com/p/blogroll.html

    OdpowiedzUsuń
  17. Obserwuję jako: robaczeeek
    e-mail: robaczeeek@wp.pl
    banner: TAK http://robaczeeek.blogspot.com
    Odpowiedź: Święta to czas magiczny kiedy przynajmniej ja mam czas aby przemyśleć wiel nurtujących mnie spraw. Oczywiście dają one nam chwilę wytchnienia w codziennym biegu. Szkoda tylko że taki magiczny czas jest tylko raz w roku :)
    Lubię FB: NIE
    Obsewuję bloglovin: nie
    Blogroll: tak

    OdpowiedzUsuń
  18. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: DarkestEve
    E-mail: suvcia@gmail.com
    Info o rozdaniu: banner www.darkesteve.blogspot.com
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia to dom pachnący świeżo ściętym młodym świerkiem. Otulony aromatem apetycznych, korzennych pierników. Policzki zaróżowione od ujemnej temperatury, panującej na dworze. To czas wspomnień i wracania do czasów dzieciństwa dla każdego. To dzielenie się szczęściem z tymi, którzy znaczą dla nas najwięcej.

    Dodatkowo:
    Lubię FB jako: nie
    Obserwuję na Bloglovin jako:nie
    Blogroll: nie

    OdpowiedzUsuń
  19. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: Madeline M
    E-mail: magmio@wp.pl
    Info o rozdaniu: baner, http://madelineonsofa.blogspot.com/
    Odpowiedź: Ze świętami najbardziej kojarzy mi się choinka. Bez tego elementu, chyba nikt nie wyobraża sobie świąt : )

    OdpowiedzUsuń
  20. Obserwuję jako: fim ejl
    E-mail: paulina.czogala@interia.pl
    Baner: http://fimejl.blogspot.com/
    Odpowiedź: Oczywiście wigilia z moimi rodzicami i rodzeństwem, dużo pyszności i śmiechu! W tym roku mimo, że nie mieszkam już z nimi, wigilia nadal taka właśnie była :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Obserwuję jako: Mariska
    E-mail: psychodelax3@interia.pl
    Info o rozdaniu: banner na samym dole bloga www.psychodelax3.blogspot.com
    Odpowiedź: Moja odpowiedź nie będzie oryginalna, ale za to będzie prosto z serduszka. Ze Świętami najbardziej kojarzy mi się rodzinna atmosfera, miłość, którą okazuje nam każdy członek rodziny. To również Pasterka, na którą chodzimy wszyscy razem, wszyscy razem siadamy i kolędujemy. To również możliwość cieszenia się z obdarowania bliskimi jakimś drobnym upominkiem. Najważniejsze jest dla mnie, gdy widzę, że dzieci mojej siostry mocno przytulają się, aby podziękować.. I to również, na sam koniec, zapach choinki z lasu, którym upajam się przy każdym przejściu obok niej.. To po prostu radość :)

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Anita Sadło
    Obserwuję na Bloglovin jako: Anita Sadło
    Blogroll: NIE

    OdpowiedzUsuń
  22. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

  23. Obserwuję jako: Flower fo hope <3
    E-mail Natalkowy@o2.pl
    Info o rozdaniu: baner http://dziewczynamalowana.blogspot.com/
    Odpowiedź: Świeta Bozegonarodzenia kojarzę sobie z cynamonem, pomarańcza goździkami, pięknie przystrojoną choinką, jarmarkiem w rynku, pyszną, gorącą czekoladą, pierogami, barszczem, prezentami, rodziną atmosferą i z tym, że wreszcie mój tato przyjeżdża Mnie odwiedzić :)
    Lubię FB jako: Natalia G
    Obserwuję na Bloglovin jako: nie
    Blogroll: nie

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuję jako: Kasia W
    e-mail: 27kasienka11@wp.pl
    info o rozdaniu: baner na szczera.blogspot.com/
    odpowiedź: ze świętami najbardziej z przytulną atmosferą panującą wokół nas. z choinką udekorowano przeróżnymi bombkami o niezliczonych kolorach. z 12 potrawami, które mają symbolizować 12 apostołów.
    obserwuję na bloglovin: nie
    blogroll: nie

    OdpowiedzUsuń
  25. chciałam cofnąć zgłoszenie bo nie mam ukończone 18 lat

    OdpowiedzUsuń
  26. Obserwuję jako:Magdalena Książek
    e-mail:magda170886@wp.pl
    Info o rozdani:udostępniłam na FB jako Magdalena Książek
    Odpowiedz:Od zawsze Święta były dla mnie magicznym czasem.Ubieranie choinki,wypieki,dania,prezenty ale przede wszystkim to że możemy być wszyscy razem.
    Lubię FB jako:Magdalena Książek
    Obserwuję na bloglovin:nie
    Blogroll:nie

    OdpowiedzUsuń
  27. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  28. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: Daria Pichlak
    E-mail: darusiap@buziaczek.pl
    Info o rozdaniu: http://szalonadarmowka.blogspot.com/
    Odpowiedź: Ze Świętami Bożego Narodzenia kojarzy mi się choinka, ponieważ to symbol świąt i mandarynki, bo wtedy w całym domu unosi się ich piękny zapach :)

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Daria P.
    Obserwuję na Bloglovin jako: -
    Blogroll: NIE

    OdpowiedzUsuń
  29. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: Testowanie Klaudii
    E-mail: gorzka.czekolada12@wp.pl
    Info o rozdaniu: baner: http://testowanie12.blogspot.com/
    Odpowiedź: Z Bożym Narodzeniem kojarzy mi się ciepła atmosfera.. gdy zjeżdża się cała rodzina, wszyscy są razem - składają sobie życzenia.. No i oczywiście wigilia, ponieważ jest to wyjątkowy wieczór.. pierwsza gwiazdka, na którą każdy z niecierpliwością czeka i mnóstwo prezentów pod choinką, która również jest ważnym elementem podczas Tych świąt :) Uwielbiam Boże Narodzenie..

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: nie :(
    Obserwuję na Bloglovin jako: http://www.bloglovin.com/klaudia9
    Blogroll: ... tak http://testowanie12.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  30. Obserwuję jako: Katarzyna Szafraniec
    E-mail: katarzyna_xd@interia.pl
    Info o rozdaniu: banner http://borsuk-testuje.blogspot.com/
    Odpowiedź: PAKOWANIE! Uwielbiam spędzać ten jedyny czas z rodziną, która mieszka w Izraelu :)

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Kaśka Szafraniec
    Obserwuję na Bloglovin jako: ...
    Blogroll: ... TAK http://borsuk-testuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  31. Obserwuję jako: Serenitka B
    E-mail: akasha162@onet.eu
    Info o rozdaniu: baner http://serenitka-skarby-na-wieszaku.blogspot.com/
    fb: https://www.facebook.com/monika.bochman/posts/700462656660475?stream_ref=10
    Odpowiedź: Po ostatnich Świętach Bożego Narodzenia będą mi się one kojarzyć z dwugodzinną kolejką za karpiem w Intermarche, upadkiem ubranej choinki prosto na moją głowę i grzaniem w ostatniej chwili na miasto w poszukiwaniu opłatka;)
    To były dopiero Święta na wesoło;D

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Monika Bochman
    Obserwuję na Bloglovin jako: Serenitka
    Blogroll: Tak http://serenitka-skarby-na-wieszaku.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  32. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: ... Ems
    E-mail: .... emi93@autograf.pl
    Info o rozdaniu: .... baner; http://we-all-love-make-up.blogspot.com/
    Odpowiedź: ... Ze Świętami kojarzą mi się przede wszystkim piękne zapachy! Zapach pomarańczy, goździków, barszczyku, pieczonych ciast, choinki...Ahh :)

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: ... Emilia Pol...
    Obserwuję na Bloglovin jako: ... nie
    Blogroll: ... nie

    OdpowiedzUsuń
  33. Obserwuję jako: MD BŻ
    E-mail:
    groundbreakingbeauty@gmail.com

    Info o rozdaniu: banner
    http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/

    Odpowiedź: Szczerze? Z kłuciem :P. Co roku mamy żywą choinkę i jakimś cudem z roku na rok jest ona bardziej kłująca. A zgadnij kto musi ją ubierać? BINGO! Ja.... ;p
    Dodatkowo:
    Blogroll: TAK
    http://groundbreaking-beauty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  34. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: Renata Foj
    E-mail: reniafoj1955@gmail.com
    Info o rozdaniu: fb https://www.facebook.com/pszajaCi/posts/244414595731593?stream_ref=10
    Odpowiedź: ...

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Renata Sadło
    Obserwuję na Bloglovin jako: NIE
    Blogroll: NIE

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapomniałam odpowiedzi.. nie wiem jak to się stało..
      Ze świętami kojarzy mi się kropelka zapachu rodzinności, połączona z nutką aromatu radości, która przyprawiona jest kawałkiem miłości :)

      Usuń
  35. Obserwuję jako: KiVii3
    E-mail: kivi_3@onet.pl
    Info o rozdaniu: https://www.facebook.com/ki.vi.351/posts/615643141876456?stream_ref=6
    Odpowiedź: Najbardziej ze świętami Bożego Narodzenia kojarzy mi się rodzina, w tym czasie wszyscy jesteśmy razem, wspólne śpiewanie kolęd to coroczna tradycja. Ładna, żywa choinka, której woń roznosi się po całym domu. Ozdobione różnokolorowymi światełkami domy. A za oknem pola, łąki i lasy pokryte białym puchem. W kuchni pełno ludzi, którzy krzątają się, przygotowują przepyszne potrawy i wypieki. Cały dom ma taką cudowną atmosferę, jak nigdy. Wszyscy są uśmiechnięci, weseli. To najbardziej kojarzy mi się z tym magicznym czasem.

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: Wiki El
    Obserwuję na Bloglovin jako: Wiki El
    Blogroll: Nie

    OdpowiedzUsuń
  36. Obserwuję jako: guzikzpetelka7
    E-mail: pola03081993@o2.pl
    Info o rozdaniu: fb-https://www.facebook.com/paulina.majchrzycka/posts/1442402009327274?stream_ref=10
    Odpowiedź: Zapewne niektórym skojarzę się z Ebenezerem Scrooge'm z "Opowieści wigilijnej",ale takie są właśnie moje skojarzenia ze Świętami:całodniowe wpychanie jedzenia przez babcię przez co później przybywa średnio 5 kilo na liczniku,wielki szał zakupowy-jakby nikt nie robił zakupów co najmniej od ostatnich świąt, świąteczne pożyczki-super okazja a w styczniu zdajesz sobie sprawę że wcale ich nie potrzebowałeś, "All I want for christmas is you"-nieśmiertelny "hymn świąteczny" Mariah Carey,dzielenie się opłatkiem-nigdy nie wiadomo co powiedzieć,nerwowa atmosfera wprowadzana zazwyczaj przez moją mamę.

    Dodatkowo lubię fb jako Paulina Majchrzycka

    OdpowiedzUsuń
  37. Obserwuję jako: Adrianna Fliszewska
    E-mail: adrianna.fliszewska@gmail.com
    Info o rozdaniu: http://czekoada.blogspot.com/2014/02/rozdania.html
    Odpowiedź: rodzina

    OdpowiedzUsuń
  38. Obserwuję jako: ...Sabi S,
    E-mail: ....isthemagic@gmail.com
    Info o rozdaniu: .... baner isthemagichereforever.blogspot.com/
    Odpowiedź: ...rodzina

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: ...Sabi Sa..
    Obserwuję na Bloglovin jako: ... sabisabela
    Blogroll: ... (Tak isthemagichereforever.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  39. Obserwuję jako: vesp007er (vesper lizbark)
    E-mail: vesp007er@o2.pl
    Info o rozdaniu: https://www.facebook.com/amelia.ja.393/posts/1488944124666505?stream_ref=10
    Odpowiedź:

    Święta to dla mnie czas wspomnień dziecinnych,
    Beztroskich zabaw i psot niewinnych.
    Ze Świętami zapach przypraw korzennych mi się kojarzy-
    Piernik mojej babci ciągle mi się marzy…
    Ten zapach wspomnienia najlepsze przywołuje,
    W mojej pamięci go skrzętnie przechowuję.
    Zawsze go będę pamiętała
    I z nim Święta wspominała.
    Przywołuje skojarzenia ogniska domowego,
    Bezpieczeństwa i radości z dnia codziennego.
    Tym właśnie jest dla mnie Boże Narodzenie,
    Od codziennego zgiełku z bliskimi wytchnienie.

    OdpowiedzUsuń
  40. Obserwuję jako:Beata Drab
    Email:beta42@op.pl
    Udostępnienie:FB- baner
    Odpowiedz: piernik,makowiec, koledy, bombki, choinka ponieważ sa to symbole Bożego Narodzenia właśnie.
    Lubię FB jako: Beata Drab

    OdpowiedzUsuń
  41. Obserwuję jako:Beata Drab
    email: beta42@op.pl
    info o rozdaniu :FB - baner
    Odpowiedz: pierniczki, keks, choinka, bombki ,kolędy,szopka,pasterka ponieważ sa to dla mnie symbole Bożego Narodzenia
    Dodatkowo:
    Lubię na FB jako: Beata Drab

    OdpowiedzUsuń
  42. Obserwuję jako: Kamila D
    E-mail: kambreeze.blog.onet.pl
    Info o rozdaniu: baner na kambreeze.blog.onet.pl
    Odpowiedź: Pierniczki, zawsze przygotowuje je zarówno dla siebie, jak i jako ozdobę choinki czy też prezenty dla bliskich ;)

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako:Kambreeze
    Obserwuję na Bloglovin jako:nie
    Blogroll: nie

    OdpowiedzUsuń
  43. Obserwuję jako: Beata Bednarek

    E-mail: bbednarek86@gmail.com

    Info o rozdaniu: https://www.facebook.com/beata.bednarek.31

    Odpowiedź:Choinka, prezenty, Pierniczki, Pomarańczę z goździkami , koleda , magia swiateczna, Pasterka najlepsza bo na zewnątrz :)




    Dodadtkowo:

    Lubię FB jako:Beata Bednarek

    Obserwuję na Bloglovin jako:Beata Bednarek

    Blogroll:Nie

    OdpowiedzUsuń
  44. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: futrzak1694
    E-mail: ewcius1991@vp.pl
    Info o rozdaniu: baner http://kanwuje.blogspot.com/
    Odpowiedź: ze świętami Bożego Narodzenia najbardziej kojarzy mi się wszechogarniająca miłość, dobroć jaka panuje w tym okresie, zwaśnione osoby mają okazję pogodzić się czasem nawet po latach, ludzkie serca przepełnia miłość do bliskich ale także do obcych, biednych, chorych. oby ludzie byli tacy cały rok :)

    Dodatkowo:
    Lubię FB jako: Ewelina Wielochowska
    Obserwuję na Bloglovin jako:nie
    Blogroll: nie

    OdpowiedzUsuń
  45. Obserwuję jako: anioleek89
    E-mail: anioleek89@gmail.com
    Info o rozdaniu: baner http://anioleek89.blogspot.com/
    Odpowiedź:

    Święta to taki magiczny czas,
    który przy stole gromadzi wszystkich nas.
    Każdy przy nim ochoczo zasiada
    i życzenia sobie składa.
    Opłatkiem się łamiemy
    oraz wesoło kolędy odśpiewujemy.
    Ponadto smaczne potrawy kosztujemy
    i na coraz to inne miejsce znajdujemy ;)
    Po uroczystej wigilijnej kolacji
    przystępujemy do prezentów lokalizacji.
    Gdzie one mogą być jak nie pod choinką ustrojoną?
    I tak pięknie rozświetloną.
    Każdy z podarków bardzo się raduje
    i kolejny raz kolędy podśpiewuje.
    Gdy północ wybije
    ubieramy czapkę i ciepły szal pod szyję,
    na pasterkę wyruszamy,
    a także z uroków zimy korzystamy.
    Po powrocie zajadamy jeszcze pyszne pierniczki
    oraz obserwujemy uradowane twarzyczki.
    Właśnie takie są ze Świętami moje skojarzenia
    i od lat to się już nie zmienia :)

    Dodatkowo:
    Lubię FB jako: Marta P.
    Obserwuję na Bloglovin jako: anioleek89
    Blogroll: Nie

    OdpowiedzUsuń
  46. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: r.helt
    Lubię na FB jako: Krystyna H
    Udostępniłam na FB :https://www.facebook.com/krystyna.helt?ref=tn_tnmn
    e-mail: r.helt@wp.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia to szczególne święta, które najbardziej kojarzą mi się z szałem zakupowym, zarówno prezentów jak i produktów spożywczych, a uwielbiam ganiać po sklepach i wydawać pieniądze. Poza tym kojarzą mi się z choinką i prezentami pod nią. Bardzo lubię otrzymywać prezenty jak i obdarowywać innych i patrzeć na ich szczęśliwe buzie, kiedy prezent jest trafiony.

    OdpowiedzUsuń
  47. Obserwuję jako: dobiezka
    E-mail dobiezka@o2.pl
    Info o rozdaniu: https://www.facebook.com/dobiezka
    Lubię FB jako: Marta Dob.
    Obserwuję na Bloglovin jako: nie
    Blogroll: nie
    Odpowiedź:
    Mi ze świętami kojarzy się zapach coca-coli . A dlaczego? Z powodu prezentu, który razem z bratem przygotowaliśmy dla swoich rodziców jako małe dzieci. Mój brat miał wtedy na zajęciach plastycznych zadanie, aby uszyć skarpetę na prezenty. Wyszła mu olbrzymia. I tu pojawił się nasz problem - czym wypełnić tak dużą skarpetę? A że fundusze w tym wieku nie były za duże, wpadliśmy na genianlny pomysł, aby włożyć do niej dużą coca-colę, która akurat zajęła całą przestrzeń skarpety. Śmiechu było co niemiara, a prezent, że tak powiem, w dechę hahah :)))

    OdpowiedzUsuń
  48. Warunki obowiązkowe:
    Obserwuję jako: moni0212
    E-mail: moni0212@op.pl
    Info o rozdaniu: banner http://blog-dla-kobiet.blogspot.com/
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z dobrobytem i czasem kiedy na stole było mnóstwo potraw. Spędzaliśmy je u dziadków najczęściej. Wszystkie ciotki , babcia i moja mama pichciły coś w kuchni. Dziadek zaczynam swoje "A wczora z wieczora" i nie potrzeba było już pierwszej gwiazdki:) To był nasz znak szczególny. Bardzo miło wspominam domowe kolędy, które zapadły tak w pamięć i krew,że śpiewam je cały rok nawet teraz. Smaków wigilijnego stołu nie zapomina się od tak.

    Dodadtkowo:
    Lubię FB jako: nie mam
    Obserwuję na Bloglovin jako: nie
    Blogroll: nie

    _________________________________________

    OdpowiedzUsuń

Jeśli już tu jesteś, to zostaw komentarz - będzie mi bardzo miło:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...